- အစားအသောက်ထုတ်လုပ်မှုလုပ်ငန်းစဥ်များတွင် အစားအစာ ထုပ်ပိုးမှု၊ ဘေးအန္တရာယ်ကင်းရှင်းရေးနှင့် စျေးကွက်ယှဉ်ပြိုင်နိုင်စွမ်းရှိစေမည့် ဆန်းသစ်တီထွင်မှုများကို မြှင့်တင်ရန်။
- အနာဂတ်၏ အစားအစာနည်းပညာရှင်များနှင့် ကျွမ်းကျင်ပညာရှင်များကို ပြုစုပျိုးထောင်ရန်နှင့် လူမှုအသိုင်းအ၀ိုင်း၏ ကောင်းကျိုးချမ်းသာမှုများကို မြှင့်တင်ပေးရန်။
- နိုင်ငံသားတိုင်းအတွက် နည်းပညာနှင့် အသက်မွေးဝမ်းကြောင်း အတတ်ပညာများကို လေ့လာသင်ယူနိုင်စေရန်နှင့် အလုပ်အကိုင်အခွင့်အလမ်းများပေးဆောင်ရန်။
- အစားအသောက်ဆိုင်ရာလုပ်ငန်းစဥ်များအတွက် အထောက်အကူဖြစ်စေရန် အစားအသောက်သိပ္ပံနှင့် နည်းပညာဆိုင်ရာ သဘောတရားများကို သိရှိစေရန်။
- ဓာတ်ခွဲခန်းများမှတစ်ဆင့် ဓာတုတုံ့ပြန်မှုများနှင့် အဏုဇီဝပိုးမွှားများအကြောင်းကို သိရှိနိုင်စေရန်။
- အစားအစာထုပ်ပိုးခြင်း၊ တံဆိပ်ကပ်ခြင်းနှင့် ထိန်းသိမ်းခြင်းလုပ်ငန်းစဉ်များမှတဆင့် သဘာဝပတ်ဝန်းကျင် ရေရှည်တည်တံ့ခိုင်မြဲမှုကို သိရှိစေရန်။
- အစားအသောက်နည်းပညာရှင်များ
- အစားအသောက်ဘေးအန္တရာယ်ကင်းရှင်းရေးဆိုင်ရာအတိုင်ပင်ခံဝန်ဆောင်မှုများ
- နည်းပြဆရာများ
- စီးပွားရေးလုပ်ငန်းရှင်များ
၂၀၂၂-၂၀၂၃ ပညာသင်နှစ်တွင် တာဝန်ထမ်းဆောင်ခဲ့သော အစားအသောက်သိပ္ပံနှင့်နည်းပညာအင်ဂျင်နီယာဌာန၏ဆရာ/ဆရာမများ