အစားအသောက်သိပ္ပံနှင့်နည်းပညာဌာန

  • အစားအသောက်ထုတ်လုပ်မှုလုပ်ငန်းစဥ်များတွင် အစားအစာ ထုပ်ပိုးမှု၊ ဘေးအန္တရာယ်ကင်းရှင်းရေးနှင့် စျေးကွက်ယှဉ်ပြိုင်နိုင်စွမ်းရှိစေမည့် ဆန်းသစ်တီထွင်မှုများကို မြှင့်တင်ရန်။
  • အနာဂတ်၏ အစားအစာနည်းပညာရှင်များနှင့် ကျွမ်းကျင်ပညာရှင်များကို ပြုစုပျိုးထောင်ရန်နှင့် လူမှုအသိုင်းအ၀ိုင်း၏ ကောင်းကျိုးချမ်းသာမှုများကို မြှင့်တင်ပေးရန်။
  • နိုင်ငံသားတိုင်းအတွက် နည်းပညာနှင့် အသက်မွေးဝမ်းကြောင်း အတတ်ပညာများကို လေ့လာသင်ယူနိုင်စေရန်နှင့် အလုပ်အကိုင်အခွင့်အလမ်းများပေးဆောင်ရန်။
  • အစားအသောက်ဆိုင်ရာလုပ်ငန်းစဥ်များအတွက် အထောက်အကူဖြစ်စေရန် အစားအသောက်သိပ္ပံနှင့် နည်းပညာဆိုင်ရာ သဘောတရားများကို သိရှိ‌စေရန်။
  • ဓာတ်ခွဲခန်းများမှတစ်ဆင့် ဓာတုတုံ့ပြန်မှုများနှင့် အဏုဇီဝပိုးမွှားများအကြောင်းကို သိရှိနိုင်စေရန်။
  • အစားအစာထုပ်ပိုးခြင်း၊ တံဆိပ်ကပ်ခြင်းနှင့် ထိန်းသိမ်းခြင်းလုပ်ငန်းစဉ်များမှတဆင့် သဘာဝပတ်ဝန်းကျင် ရေရှည်တည်တံ့ခိုင်မြဲမှုကို သိရှိစေရန်။
  • အစားအသောက်နည်းပညာရှင်များ
  • အစားအသောက်ဘေးအန္တရာယ်ကင်းရှင်းရေးဆိုင်ရာအတိုင်ပင်ခံဝန်ဆောင်မှုများ
  • နည်းပြဆရာများ
  • စီးပွားရေးလုပ်ငန်းရှင်များ

၂၀၂၂-၂၀၂၃ ပညာသင်နှစ်တွင် တာဝန်ထမ်းဆောင်ခဲ့သော အစားအသောက်သိပ္ပံနှင့်နည်းပညာအင်ဂျင်နီယာဌာန၏ဆရာ/ဆရာမများ

ဦးကျော်ဇင်ဝင်း
ဌာနမှူး
လက်ထောက်ကထိက
BE-ChE, Q
ဒေါ်တင်နွေးနွေးလှိုင်
လက်ထောက်ကထိက
ME-ChE

ဒေါ်လဝန်းသော်တာ
လက်ထောက်ကထိက
BE-ChE, Q

ဒေါ်ဇင်မို့မို့မြင့်
လက်ထောက်ကထိက
BE-ChE, Q
ဒေါ်ကေသွယ်မိုး
လက်ထောက်ကထိက
BE-ChE, Q
ဒေါ်ခင်ဂျူးဟန်
လက်ထောက်ကထိက
BE-ChE
ဒေါ်အိဖြိုးအောင်
လက်ထောက်ကထိက
BE-ChE, Q